Δημήτριος Μόσχος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Dimitrios Moschos, Professor, National and Kapodistrian University of Athens

Διαλέξεις Richard Swinburne

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου διοργανώνει δύο ανοικτές διαλέξεις με ομιλητή τον επιφανή Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Δρ. Richard Swinburne με θέμα: «Η ύπαρξη του Θεού και οι προκλήσεις της σύγχρονης αθεΐας»

1η Διάλεξη: Αθήνα, Τρίτη 5 Μαΐου 2015 Κτήριο Κωστής Παλαμάς (Ακαδημίας και Σίνα) Αθήνα, 6.00 μ.μ.
2η Διάλεξη: Βόλος, Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 Συνεδριακό Θεσσαλίας (Μελισσάτικα) Βόλος, 6.30 μ.μ.


Ο Δρ. Richard Swinburne είναι Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας της Χριστιανικής Θρησκείας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Επίτιμος Εταίρος του Oriel College της Οξφόρδης και Μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από τη Φιλοσοφία της Θρησκείας και της Επιστήμης, ενώ θεωρείται, εδώ και πολλά χρόνια, από τους βασικούς υποστηρικτές των φιλοσοφικών αποδείξεων για την ύπαρξη του Θεού, προκαλώντας μάλιστα έντονη σχετική συζήτηση με αφορμή την έκδοση της τριλογίας του The Coherence of Theism (1977), The Existence of God (1979), Faith and Reason (1981). Οι διαλέξεις του Δρ. Richard Swinburne σε Αθήνα και Βόλο θα δοθούν στην αγγλική γλώσσα (με διαθέσιμη μετάφραση στα ελληνικά) και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ευκαιρία να έρθει το ακαδημαϊκό κοινό στην Ελλάδα σε επαφή με την αναλυτική φιλοσοφία της θρησκείας που είναι πολύ διαφορετική από τη συζήτηση θεολογίας-φιλοσοφίας που ξέραμε στον ηπειρωτικό ευρωπαϊκό χώρο (π.χ. υπαρξισμός κλπ.) και αποκτά ιδιαίτερη αξία δεδομένου του βάρους που έχει ο αγγλοσαξωνικός κόσμος στους μηχανισμούς παραγωγής θεωρίας σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημήτριος Ν. Μόσχος, Αναπληρωτής καθηγητής, ΕΚΠΑ